Solaris Šibenik- Dalmatinsko Etno selo

Scroll down to content

Solaris Šibenik- Dalmatinsko Etno selo.

“Dalmatinsko etno selo, jedinstvena atrakcija hrvatske turističke ponude, smješteno je u srcu hotelskoga naselja Solaris, udaljenog samo šest kilometara od Šibenika. Njegova kamenom popločana dvorišta i kamene kućice otkrivaju jedan posve novi svijet, danas gotovo zaboravljen. Vrata Dalmatinskog etno sela otvorena su svima koji su željni kvalitetnog života i istinskih vrijednosti duboko ukorijenjenih u dalmatinsku tradiciju.

Njegovi gosti mogu uživati u mirisu i okusu toplog domaćeg kruha pečenog u krušnoj peći. Brašno, iz kojeg se mijesi kruh, dobiva se iz pšenice netom samljevene u stotinu godina starom mlinu kojeg pokreće mala vodenica na početku sela. S druge strane sela u kamenoj pecari u dvjesto-litarskom kotlu peče se dalmatinska rakija, a ljubitelji vina oduševiti će se konobom, kojom se širi karakterističan miris vina i drvenih bačava.

U selu se nalazi i uljara s prešom u kojoj se i danas proizvodi maslinovo ulje iznimne kvalitete dobiveno iz 1500 stabala maslina zasađenih na području Solaris Beach Resorta, među kojima se ističu tisućljetna debla iz drevnog maslinika na obali ispred Sela.
Za specijalitete izvrsne dalmatinske kuhinje poput nezaboravnih jela ispod peke u Tradicionalnom dalmatinskom restoranu Dalmatinskog etno sela koristi se povrće i začini iz organskoga uzgoja zasađeni u vrtu koji okružuje ovu nesvakidašnju atrakciju.”

Izvor: Šibenik news

Solaris Šibenik- Dalmatinsko Etno selo.

 

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: